Info og galleri:

 

 

 

 Bulgarien

 

 

 

 Obzor

 

 

 

 Resortet

 

 

 

 Lejligheden

Bulgarien


Landet

Bulgarien ligger på den østlige Balkanhalvø, og er kendt for sin turisme med næsten 400 km strand ved sortehavet. Og netop sortehavet, de dejlige strande og det gode vejr, tiltrækker turisterne. Landet har nogle af Europas bedste sandstrande med rent badevand og over 300 solskinsdage. Bulgarien har dog meget mere at byde på, bl.a. de lange bjergkæder, mange floder og i det hele taget den skønne natur.

Bulgarien har næsten 8 millioner indbyggere, og de 4 største byer er hovedstaden Sofia, Plovdiv, Varna og Burgas. Den ortodokse kirke er den dominerende trosretning i landet, hvor 82,6% er medlem af kirken de resterende 12% er muslimer, 0,8% jødedom, 0,6% katolikker og 0,4% protestanter.
Bulgarien blev medlem af EU den 1. januar 2007, og har Europas laveste leveomkostninger, hvorimod Danmark har den dyreste.

Bulgarien er desuden kendt for deres øl og vin, som er rigtig velsmagende og i mange varianter. Især øllet er værd at prøve, hvor priserne på øl er næsten det samme på restauranter/barer, som det er på supermarkeder. De fleste steder kan man få en halv liter øl til ca. 5 kr. Det officielle sprog i Bulgarien er bulgarsk, desuden tales romani, græsk, tyrkisk, armensk, jugoslavisk og de fleste turristområder engelsk.

Valuta

Den lokale "krone" hedder leva og "ørerne" er stotinsky. 1 leva svarer ca. til 4 danske kroner. Det er ikke tilladt at tage mere end 5.000 leva ind eller ud af landet (læs mere her), hvis du skal bruge flere penge, kan du hæve i de mange banker/pengeautomater rundt omkring i byerne, hvor de fleste veksler danske kroner til bedre pris end i Danmark. Hold dig endelige fra folk der vil veksle penge for dig på gaderne, da de højest sandsynlig vil snyde dig, desuden er det også ulovligt.
De benytter sig desuden af euro i landet, men undgå at bruge dette, da du i det fleste steder betale mere, på grund af kursen.

Valutaomregner - Tryk her!

Se det bulgarske penge - Tryk her!

Billeder af Bulgarien - Tryk her!Sprog/Language/Sprache/язык :

 

 

• Tlf.: +45 53 65 19 89 • ObzorBeach.dk © 2012 - 2015 • mail: ferie@obzorbeach.dk •